Cicle Hídric

Diputación de Alicante

Congrés Nacional de l’Aigua, 2n dia

Ha arrancat la segona jornada del Congrés Nacional de l’Aigua amb la sessió d’Aigües Superficials i Subterrànies. Antonio Jódar de l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) ha explicat ferramentes de modelació hidrològica.

Més tard, Jesús Núñez ha presentat junt amb el Diputat d’Aigua Francisco Sáez un treball sobre l’aqüífer de Sant Vicent del Raspeig de l’Àrea de Cicle Hídric de la Diputación d’Alacant, tutoritzat per José Miguel Andreu, de la Universitat d’Alacant (UA) , i Miguel Fernández Mejuto, de l’Àrea de Cicle Hídric.

Mentrestant, en la sala d’actes, tenia lloc la presentació de ponències invitades de la temàtica “depuración, reutilització i desalinización”, amb grans professionals del sector com Juan Luis Martínez (Proaguas) , Lucila Candela (UPC) o Domingo Zarzo (AEDyR).

A continuació, s’han presentat les comunicacions sobre “Aigua i Ciutats” en la sala paral·lela, on Héctor Fernández ha explicat el Sistema de Telemedida per als municipis d’Alacant, i la seua gestió des de l’Àrea de Cicle Hídric.

Per la seua banda, Miguel Ángel Pardo, de la Universitat d’Alacant, presentava la calibratge d’un model d’una xarxa d’abastiment considerant la deposició de CACO3.

Mentrestant, en La Sala d’Actes, grans experts en la hidrogeologia feien les seues ponències, com Emilio Custodio, de la UPC, que va explicar la situació a Espanya de la recarrega dels aqüífers, Antonio Pulido, de la Universitat d’Almeria, que va parlar de la importància de la sostenibilitat dels grans aqüífers en regions semiáridas, i que van finalitzar José Miguel Andreu i Miguel Fernández Mejuto amb la seua ponència titulada “Las aigües subterrànies a Espanya: cap a la sostenibilitat del recurso”.

Esta vesprada finalitza el congrés amb les ponències d’Aigua i Ciutats, moderada per Arturo Trapote i amb la clausura per part de Joaquín Melgarejo.

Les comunicacions i ponències del congrés s’han recopilat en el llibre “Congreso Nacional de l’Aigua Orihuela. Innovació i Sostenibilidad” que es pot descarregar en el següent enllaç.

Llibre del congrés: http://hdl.handle.net/10045/88367 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*