Cicle Hídric

Diputación de Alicante

Congrés Nacional de l’Aigua, 1r dia

Hui ha començat el Congrés Nacional de l’Aigua celebrat en l’Auditori de la Llotja d’Orihuela durant hui i demà.

Per a este esdeveniment s’han inscrit més de 200 persones que durant estos dies podran acudir a les ponències sobre “Agua i Agricultura”, “Economía de l’agua”; i “Gobernanza, dret i polítiques públicas” durant el dia de hui i “Depuración, reutilització i desalación”, “Aguas superficials i subterráneas” i “Agua i ciudades” durant la segona jornada, que tindrà lloc demà.

La sessió inaugural ha estat presidida pel secretari autonòmic d’Agricultura i Desenrotllament Rural, Francisco Rodríguez Mulater, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, l’alcalde d’Orihuela, Emilio Bascuñana, el regidor de Medi Ambient, Miguel Ángel Fernández i el president de l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) de la Universitat d’Alacant, Joaquín Melgarejo, qui va destacar que “El aigua reutilitzada a la Comunitat Valenciana i en la Regió de Múrcia suposa un 15% del total reutilitzat a Europa, i entorn del 50% del total d’Espanya, perquè s’ha fet un gran esforç, fent de la necessitat virtud”.

La següent sessió va ser iniciada per Pablo Melgarejo de la Universitat Miguel Hernández, que va presentar noves tècniques de reg que implantades en la conca del Segura que permeten reduir consums d’aigua i energia, i augmentar la productivitat.

El Diputat d’Aigua, Francisco Sáez, ha parlat en OndaCero del Pacte Provincial de l’Aigua i del Pla Hidrològic Nacional.

Esta vesprada continuaran les ponències invitades de la temàtica “economía de l’agua”, i les comunicacions sobre “Gobernanza, dret i polítiques públicas” en la sala paral·lela.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*