Àrea de Cicle Hídric

Diputación de Alicante

La Hidrogeologia després del rescat de Tailàndia

Des de Cicle Hídric vos comptem sovint com la Hidrogeologia (ciència que estudia l’aigua subterrània) ens ajuda a garantir molts abastiments provincials. Hui, que estem pensant tots en el rescat de Tailàndia vos deixem este article que explica la hidrogeologia de la cova (fragment traduït) :

“L’aigua juga un paper important en la formació de les coves de Tailàndia, però és també l’element més perillós quan s’exploren. D’acord al mapa geològic de Tailàndia, la serralada Doi Nang Non està formada per una alternança d’arenoses, calcàries, argiles i xert. Les calcàries són unes roques sedimentàries vulnerables a la deformació tectònica i a l’erosió per l’aigua. L’aigua entre en la muntanya seguint els clavills i falles en superfície. Segons es va dissolent la calcària per les aigües subterrànies es va formant al llarg del temps una xarxa tridimensional de cavernes i conductes. Estos sistemes kàrstics actuen com una esponja natural dins de la muntanya. Durant les èpoques sense pluges la cova es mostra totalment seca.

De fet, durant l’estació seca (setembre a juny) , la cova de Tham Luang es pot aconseguir fàcilment a peu (encara que està prohibit l’entrada a la cova) . Però en el moment que l’entrada de la cova es va inundar per una pluja torrencial, el grup va haver d’internar-se en la cova. Un fort ruixat és prou per a inundar la xarxa interna, ja que l’aigua pot viatjar fins a 300 m per la calcària porosa en menys d’una hora.”

Per a accedir a l’article complet, punxa sobre la imatge:

About The Author

Related posts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*