Cicle Hídric

Diputación de Alicante

Limitacions del Govern al Transvasament Tajo-Segura

El CEDEX, òrgan tècnic consultiu del MITECO, ha recomanat per a desembre un transvasament de 19,6 hm3. No obstant això, El Govern limita este transvasament a només 7,5 hm3, exclusivament per a abastiment urbà, excloent l’ús agrícola.

El criteri esgrimit per a esta decisió és el mal estat ecològic del Mar Menor, relacionat amb la contaminació agrícola, quelcom insostenible des del punt de vista tècnic:

– En primer lloc, es perjudica els regants d’una zona molt extensa, no sols a aquells de la zona del Mar Menor.

– En segon lloc, ni és rigorós ni és just responsabilitzar de la situació del Mar Menor exclusivament a l’agricultura en regadiu. Però és que, a més, és incorrecte atenent al funcionament hidrogeològic de la zona pensar que la reducció del regadiu en l’entorn del Mar Menor vaja a tindre algun efecte a curt termini sobre la qualitat de les seues aigües.

Cal recordar que segons l’article 1 del Reial Decret 773/2014, els embassaments d’Entrepeñas i Buendía al començament de mes es trobaven (i es continuen trobant actualment) en nivell 3. En este nivell, denominat com de situació hidrològica excepcional, l’òrgan competent podrà autoritzar discrecionalment i de forma motivada un transvasament de fins a 20 hm3/mes.

Des de la Diputació d’Alacant es continuarà defenent la continuïtat del Transvasament Tajo Segura, dau la seua importància socioeconòmica i mediambiental.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*