Cicle Hídric

Diputación de Alicante

Situació de l’aigua en la província d’Alacant

Després d’un any meteorològicament atípic, la situació dels embassaments dels quals depén l’abastiment i reg d’Alacant és la següent:

– Amadorio i Guadalest tenen nivells molt superiors a la mitjana tal com s’observa en el gràfic d’evolució del volum d’aigua de l’embassament d’Amadorio.

– En l’alt Tajo i Segura, dels que tant depén la nostra província, especialment el reg, els nivells són alarmantment baixos, estant el transvasament Tajo-Segura des del 19 de maig en Nivell 4, que prohibix els transvasaments. En els gràfics es mostren els exemples d’evolució del volum d’aigua en els embassaments d’Entrepenyas, Buendía i Fontsanta.

– En el Xúquer, si bé en la conca alta la situació també és roïna, en Cortes els nivells estan dins de la mitjana dels últims anys.

– Els embassaments subterranis de la província mostren una clara recuperació gràcies a les precipitacions d’enguany, com s’aprecia en el gràfic d’evolució de la profunditat de l’aigua de l’aqüífer Migdia, excepte els del Vinalopó amb sobreexplotació estructural, com l’aqüífer de Serral-Salinas (últim gràfic).

About The Author

Related posts

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*